Vuoden palokuntanuori

Vuoden palokuntanuori

29.11.2021 Karita Stenroos 0

Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry:n Vuoden 2021 palokuntanuoreksi on hallitus nimittänyt Jaakko Klemolan Vaasan VPK:sta.

Jaakko on aktiivinen, tunnollinen, päämäärätietoinen ja kohtelias nuori, joka on osallistunut palokuntatoimintaan usean vuoden ajan. Pitkän palokuntanuorisossa harrastetun ajan jälkeen Jaakko on päässyt etenemään urallaan hälytysosastoon ja suorittamaan myös sammutustyökurssin. Vaikka Jaakko pääsee nykyään osallistumaan hälytysosaston harjoituksiin, eivät nuorten harjoitukset ole täysin unohtuneet, Jaakko toimii harrastamisen lisäksi nuorten harjoituksissa kouluttajien apuna. Alalle syttynyt kipinä on silmin nähden palava ja tällä kipinällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä isoksikin roihuksi.

Jaakko on aktiivinen myös palokunnan ulkopuolella ja siitä yhtenä osoituksena isoskoulutukseen hakeutuminen. Päätimme palkita Jaakon juuri isoskoulutuksen yhteydessä, sillä halusimme yllättää Jaakon tilanteessa, jossa muutkin nuoret pääsevät näkemään palokuntanuorisotyön merkityksellisyyden.

Kiitos seurakunnalle yhteistyöstä palkinnon luovuttamiseksi. 

Palkinnon luovuttivat Pohjanmaan Pelastusalan liiton toiminnanjohtaja Tanja Nyqvist ja liiton nuorisotyötoimikunnan kilpailupäällikkö sekä Jaakon entinen nuoriso-osaston johtaja Oona Englund.  Pohjanmaan Pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Tero Mäki oli äkillisesti estynyt osallistumaan, mutta lähetti terveisensä vuoden palokuntanuorelle. Vielä kerran: Onneksi olkoon Jaakko!