Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Marja-Riitta Vest palkittu Finlandiatalolla

Pohjanmaan Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Marja-Riitta Vest palkittu Finlandiatalolla

19.11.2021 Karita Stenroos 0

Päiviön Hetemäen rahasto on 18.11.2021 osoittanut kokonaisturvallisuutta merkittävästi edistäneestä työstä tunnustuspalkinnot LSSAVIn kehittämispäällikkö Harri Varhamalle ja johtaja Tarja Wiikinkoskelle sekä aiemmin LSSAVIssa kehittämis- ja strategiapäällikkönä kokonaisturvallisuutta luotsanneelle Marja-Riitta Vestille.  Marja-Riitta, Tarja ja Harri ovat iloisia siitä, että LSSAVIn kokonaisturvallisuustyö on huomattu kansallisellakin tasolla ja tuntuu hyvälle saada tunnustusta juuri yhdessä.

Samaan hengenvetoon he toteavat, että kokonaisturvallisuuden edistämiseen on osallistunut vuosikymmenen aikana satoja eri ihmisiä, joiden työn ja erinomaisen turvallisuusasenteen muistaminen on myös olennaisen tärkeää.

”Kokonaisturvallisuuden tavoitetilaa tavoitellaan koko aluehallintovirastona yhdessä ja yhdessä kaikkien alueen toimijoiden kanssa työskenneltiinpä missä organisaatiossa tahansa”, kertaa Tarja Wiikinkoski.

”LSSAVIssa kokonaisturvallisuus otettiin uuden viraston keskeisesti edistettäväksi asiaksi jo ennen kuin Valtioneuvoston periaatepäätöstä kokonaisturvallisuudesta oli edes annettu”, muistuttaa Marja-Riitta Vest, joka oli käynnistämässä työtä avissa vuonna 2011. Vest on nykyisin TKI-päällikkö Vaasan ammattikorkeakoulussa ja toimii myös puheenjohtajana Pohjanmaan Pelastusalan Liitossa.

”Ensi vuoden alkuun saadaan valmiiksi ”Alueellista kokonaisturvallisuutta 10 vuotta” -selvitys, jonka avulla tärkeän asian toivotaan saavuttavan uusia kokonaisturvallisuuteen vahvasti uskovia ammattilaisia kaikista yhteistyötahoista, kansalaisia unohtamatta”, kertoo Harri Varhama LSSAVIssa meneillään olevasta selvityksestä.

Kokonaisturvallisuus ja yhteiskuntarauha perustuvat vahvasti yksilöiden hyvinvointiin, keskinäiseen luottamukseen ja perusteltuun turvallisuuden tunteeseen. Tätä työtä tehdään vahvalla asenteella ja sydämellä, sinnikkäällä työllä ja yhteisesti. Työ jatkuu entistä ponnekkaammin, sillä kokonaisturvallisuus on jo löytänyt tiensä paitsi juhlapuheisiin niin hämmästyttävän tehokkaasti myös arkeen ja käytäntöihin.

Kokonaisturvallista syksyä!