Yleinen palokuntalaiskokous 9.6.2018 Vaasa

Yleinen palokuntalaiskokous 9.6.2018 Vaasa

7.5.2018 Karita Stenroos 0

Vaasa kokosi palokuntalaiset juhlavasti yhteen

Kesäkuun 9. päivä vietettiin Yleinen palokuntalaiskokous -tapahtumapäivää. Tapahtumapäivänä esiteltiin näyttävästi palokuntatoimintaa Vaasan torilla toritapahtumassa sekä keskustan kaduilla palokuntaparaatissa. Päivä huipentui viralliseen kokoukseen sekä sen jälkeiseen iltatilaisuuteen Vaasan kaupungintalolla.

Yleinen palokuntalaiskokous toi Vaasaan yli 200 palokuntalaista ympäri Suomen. Palokuntalaiset marssivat näyttävästi halki kaupungin keskustan palokuntaparaatissa, joka keräsi katujen varsille paljon uteliaita silmäpareja. Paraatissa liehuivat palokuntien liput ja kiilsivät komeat kunniamerkit. Marssijoiden jälkeen paraatipaikan ottivat vaikuttavat paloautot, joista vanhimmat olivat jo museomallia.

Aurinkoinen päivä toi Vaasan torille aamusta asti myös paljon lapsiperheitä ja palokuntatoiminnasta kiinnostuneita iloiseen toritapahtumaan, joka alkoi humoristisella flash mob -esityksellä. Tapahtumassa Pellekaija Pum viihdytti turvallisuusviestinnällisillä lauluilla perheen pienimpiä. Paloturvallisuusviikon kampanjaväki jakoi kymmenittäin palovaroittimia poppareiden kera visaisiin kysymyksiin vastanneille. Palokuntalaisten toimintanäytös toi vaikuttavasti esille palokuntalaisten kovan kunnon ja ripeysvaatimukset sammutustilanteessa.