Hälytysjuoksu hyväntekeväisyyskampanja

Hälytysjuoksu hyväntekeväisyyskampanja

10.4.2018 Karita Stenroos 0

Olemme saaneet Vaasan Aktiasäätiöltä tukea rahoitus- ja toimintamallin suunnittelutyöhön, jonka avulla voitaisiin luoda edellytyksiä toimivan rahoitusmallin rakentamiseksi, joka taas mahdollistaisi jo toimivan tekniikan hyödyntämisen muistisairaiden ja ikääntyneiden katoamistapausten yhteydessä. Suunnittelutyön avulla käynnistetään varainkeruuhanke, jonka avulla toteutetaan turvarannekkeiden hankintamalli Vaasan seudulla. Hankkeen yhteistyökumppaneiksi ovat tulossa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Pohjanmaan MuistiLuotsi, Pohjanmaan pelastuslaitos, Vapepa, SPR, Vaasan hätäkeskus ja Oy Verifi Ab.
Hälytysjuoksu-sana ei tarkoita sitä, että tulemme järjestämään juoksutapahtumia. Haluamme sen sijaan herättää ”Hälytysjuoksu”-sanalla ihmiset huomaamaan oman osuutensa väestön ikääntymisen ja muistisairauksien määrän kasvavaan osuuteen. Hälytys ja juoksu tarkoittavat sanoina myös sitä, että mennään kiireellä, eikä jossain tilanteessa, kun siltä tuntuu tai aikaa löytyy. Nimitys istuu hyvin myös pelastustoimen sanastoon. Asialle on siis viipymättä tehtävä jotain!

Malli valmis Palokuntalaiskokouksen yhteydessä 8.–9.6.2018
Keräysmalli ja keräyksen tuotto luovutetaan Vaasassa 8.-9.6.2018 pidettävän Yleisen palokuntalaiskokouksen yhteydessä. Varat ja niiden hallinnointi luovutetaan Vaasan kaupungille lyhentämättömänä. Muistiliiton kanssa aktiivisesti yhteistyötä tekevä oppilaitos, Porvoo International College tulee jatkamaan mallin käyttöä omalla tahollaan, pyrkimyksenään kasvattaa keräyksestä valtakunnallinen. Kuvainnollinen viestikapulan vaihto tapahtuu Vaasan torilla, jonne päättyy la 9.6.2018 myös palokuntalaistapahtumaan liittyvä paraati.

Luentotilaisuuksien kautta tietoa muistisairauksista
Levitämme Hälytysjuoksu kampanjasta tietoa maksuttomien luentotilaisuuksien yhteydessä. Avoimiin tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Muistisairaus ei katso aikaa eikä asemaa”
Kari Pukkila erikoissairaanhoitaja
Luentotilaisuus Vaasa-opistolla, Raastuvankatu 31
ma 26.3.2018 ja ke 11.4.2018 klo 18 – 19.30

Elinkeinoelämää ja eri toimijoita lähestytään haastekilpailukutsuilla. Sosiaalinen media nousee toiseksi merkittäväksi kanavaksi, jonka avulla pyritään tavoittamaan eri tahoja hyväntekeväisyyskampanjaan. Myös yksittäiset henkilöt voivat osallistua kampanjaan ja haastaa siihen mukaan muita henkilöitä.